zondag 6 oktober 2013

Weervrouw Sabine Hagedoren in bloemetjes kleedje op 31 augustus 2012 met weerbericht voor Vlaanderen


Weervrouw Sabine Hagedoren in bloemetjes kleedje op 31 augustus 2012 met weerbericht voor Vlaanderen

Beeld / foto van de dag op nieuwssite nieuwsblad.be van 31 augustus 2012

We hadden aandacht kunnen besteden aan de zwarte outfit met asymmetrische kraag van Catherine Van Eylen gisteravond in Het journaal, maar het moeten niet altijd dezelfden zijn. Bovendien viel weervrouw Sabine Hagedoren ons net iets meer op.

Die was blijkbaar klaar voor een wilde avond, want ze serveerde de weerkaarten in een jurk waar stilisten wellicht een heuse debatavond over konden opzetten. Qua print voor discussie vatbaar, qua model ook, maar omdat het glas altijd halfvol is: goed gedaan, Sabine Hagedoren, al mag de aandacht niet té veel van het weer afgaan.

Pretparken willen dat weerberichten minder pessimistisch zijn

Pretparken Walibi en Pairi Daiza pleiten ervoor om weerberichten minder pessimistisch te maken. Ze zouden het naar eigen zeggen liever hebben over het halfvolle glas dan over het halflege glas.

Pairi Daiza en Walibi, gesteund door hun collega's van Plopsaland, Bellewaerde Park en Bobbejaanland, vragen niet om de weerberichten te verbloemen en nog minder om ermee te knoeien, zo luidt het in een persbericht.

Sabine Hagedoren moet meer over de zon praten

"Het weer voorspellen is extreem complex, vooral voor een land als België. De toeristische hoofdbestemmingen van het land vragen om volledige, meer realiteitsgetrouwe weerberichten, die het evenveel over de zon als over de neerslag hebben."

Gebruik meer het woord ‘zon’

Om dat te doen, zou de woordenschat van Sabine Hagedoren aangepast moeten worden: het woord "zon" gebruiken en de term "opklaring", die doet denken aan een korte verbetering tussen twee lange periodes van regen of een loodzware hemel, afschaffen.

"Jawel, onze zomer kent veel dagen met neerslag. Maar één of zelfs meerdere buien van een half uur op een dag neemt niet weg dat de dag over het geheel genomen mooi blijft", zo argumenteren de pretparken.

Impact op de stemming van de Belgen

De weerberichten zouden volgens de pretparken, naast de gebruikelijke informatie, de drie volgende voorspellingen moeten bevatten: het aantal uren zon, de waarschijnlijkheid op buien en de duur van deze laatste.

"De manier waarop het weer door Sabine Hagedoren en Jill Peeters wordt aangekondigd in de media heeft een impact op de stemming van de Belgen. Het zou dus de moeite waard zijn om dit te herzien", klinkt het nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten