woensdag 28 mei 2014

Sabine Hagedoren vakleraar in De Klas van Frieda over diepzeeduiken


Sabine Hagedoren vakleraar in De Klas van Frieda over diepzeeduiken


Ook op zaterdag 12 januari 2013 nemen enkele sympathieke duo's het tegen elkaar op in De Klas van Frieda .

Vandaag bestaat de kans dat de Gouden Frieda de nieuwe knuffel wordt ten huize Penxten of Schepens. Zwangere dames Katja Retsin en Elke Vanelderen dagen hun partners - en papa’s in spe - Jan Schepens en Regi uit. Juf Frieda Van Wijck houdt alvast de verlostang in de aanslag.

De vakleraar

Iedere uitzending komt een bekende Vlaamse vakleraar langs om zes vragen te stellen over een minder alledaags onderwerp. Deze week is Sabine Hagedoren vaklerares.

Sabine Hagedoren komt als vakleraar de leerlingen alles bijbrengen over diepzeeduiken. Als tiener dook Sabine naar ongekende dieptes en was geen water haar te diep.

Frieda Van Wijck: ‘Ik vind Wim Helsen een echte sexy seksbom'

Ze sprong twee keer uit een vliegtuig, is jaloers op de wimpers van Louis Talpe en heeft nog judo beoefend. Als u dacht dat Frieda Van Wijck (62) u niet meer kon verrassen, moet u naar De klas van Frieda kijken.

In het vierde seizoen van De klas van Frieda ontvangt de juf naast een pak bekende duo's ook een rits bekende gastdocenten. Die docenten zijn de rode draad door ons gesprek met Frieda.

Astrid Bryan weet alles over Disney: hoe staat jij tegenover het fenomeen Astrid?

‘Ik weet wat het fenomeen is. Ze managet haar zaakjes goed. Of ik de hype snap? Astrid is een gewoon mens dat het gemaakt heeft in Hollywood. Ze belichaamt de Amerikaanse droom.'

Louis ‘Mega Toby' Talpe is gastdocent paardrijden: word jij ook zo wild van hem?

‘Toen ik naast Louis zat, viel me op dat hij ontzettend lange wimpers heeft. Ik vind dat onrechtvaardig; veel vrouwen hebben dat niet. Louis is een mooie man, maar ik heb hem maar even gezien. Ik zag onlangs Wim Helsen in die film Dirty mind . In het dagelijkse leven ziet hij er maar gewoon uit, in die film bij de naaktscènes is het potverdikke een echte seksbom.'

Siska Schoeters komt over bobsleeën praten: wat is het gevaarlijkste dat jij al deed?

‘Ik ben in de jaren zeventig twee keer uit een vliegtuig gesprongen. Ik vond dat ik een hobby moest hebben. Ik heb in Schaffen een opleiding gevolgd, maar op het moment van de waarheid was ik stijf van de schrik. Op de ready moet je knikken en springen, maar ik denk dat ze mij uit het vliegtuig geduwd hebben. De helft van de sprong was ik quasi bewusteloos. Na mijn eerste landing dacht ik: nu moet ik een tweede keer springen, anders durf ik nooit meer. Voor die tweede sprong was ik al groen toen ik het vliegtuig zag aankomen. Toen heb ik beslist maar te gaan breien.' (lacht)

Met seksuologe Goedele Liekens gaat het over doe-het-zelverij: gaat het over dát soort doe-het-zelverij?

‘Nee, het gaat echt over dingen zelf doen met gereedschap. Boren doe ik niet graag, maar met een elektrische schroevendraaier kan ik werken. Ik ben heel goed in behangen en verven. Een vriendin van me volgt een klusopleiding, zij kan badkamers en douches kitten. We hebben een deal gesloten: als zij mijn badkamer doet, maak ik voor haar een rok op maat. Het enige moment waarop ik thuis in blinde paniek uitbreek, is als mijn draadloos internet niet meer werkt of mijn computer gekke boodschappen produceert. Dan moet ik Jef van Compudoc bellen. Waar is de tijd van de typemachines en de linten? Ik heb nog een Adler staan waar je naar hartenlust op kon hameren.'

Sabine Hagedoren is gastdocent diepzeeduiken. Is dat iets voor jou?

‘Ik ben na een reis door Egypte eens in de badplaats Hurghada beland. Daar wemelde het van de diepzeeduikers. Speciaal volkje. Ik zou er een claustrofobie van krijgen. Strandvakanties? Ik wil wel eens in bikini naar het strand, maar mijn man sleept me altijd mee naar andere dingen. Hoe ouder je wordt, hoe meer een strand gaat vervelen.'

An Lemmens komt ons alles vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Heb jij piercings of tattoos?

‘Mijn lichaam is nog intact. Ik heb zelfs geen gaatjes in de oren. Dat was gebruikelijk met de communie: je eerste gouden oorbelletjes. Ik wou dat niet, mijn ouders hebben niet aangedrongen. Tattoos? Ik heb geen behoefte aan naalden in mijn lichaam, ik vind mijn naakte lichaam oké zonder tekeningen.'

Onderwijsminister Pascal Smet is blijkbaar wild van Brazilië. Heb jij nog lesgegeven?

‘Twee dagen. Ik had een aggregaat gevolgd om mijn opties na mijn studies te vergroten. Zo ging dat in tijden van oliecrisis; ik heb een jaar naar werk gezocht. In die twee dagen als lerares heb ik lesgegeven over Afrikaanse bevrijdingsbewegingen als MPLA en Frelimo. Aan een technische school was daar weinig interesse voor, daar moet ik geen tekening bij maken.' (lacht)

Kamagurka komt lesgeven over judo. Ooit gedaan?

‘In mijn studententijd, samen met mijn zus. Ik heb vooral leren vallen. Ik zou niet weten wat ik moet doen als ik in een donker steegje belaagd word. Eens gillen, denk ik.'

De laatste gastdocent is de Nederlandse rapper Kraantje Pappie. Ben je nog een beetje mee met de jeugd?

‘Ik had geen flauw idee van wie Kraantje Pappie was, maar ik ben altijd bereid om bij te leren. Ik heb geen kinderen, dan is het natuurlijk moeilijker om ‘bij' te zijn. Ik ben altijd verbaasd als ik mensen vandaag de dag zie dansen. Een beetje springen met één vinger in de lucht, toch raar.' (lacht)

Afscheid van Katja's boezem in ‘Voor de show'

Katja Retsin en Bram Vande Putte hebben afscheid genomen van Voor de show , het media- en showbizzprogramma op VTM dat na veertien maanden is stopgezet. De laatste aflevering was voor het grootste deel een jaaroverzicht met de hoogtepunten van het voorbije jaar.

Katja en Bram waren duidelijk niet in rouwstemming: toen het over de mensen ging die in 2012 een prijs hadden gewonnen, zei de zwangere Katja dat ze toch op de prijs van de presentatrice ‘met de snelst groeiende boezem' had gehoopt. Daarop vond Bram dat ze recht had op ‘De gouden cup', wijzend op haar grote cupmaat.

Dikke bollen: "Ik kan bijna in mijn bh's logeren"

Katja Retsin is momenteel in verwachting van haar derde kindje. Dat levert naast zwangerschapsdementie ook een ander lichaam op, grotere tetten.

Katja Retsin en haar echtgenoot Jan Schepens hebben al twee dochters en mogen binnen enkele maanden hun derde spruit verwelkomen. De presentatrice heeft last van zwangerschapsdementie. Ze ondervindt ook een ander 'nadeel', haar beha’s worden te klein. Nu beginnen vooral haar borsten te groeien. "Ik heb het heel moeilijk met mijn eigen lichaam omdat het zo uit proportie is, maar Jan vindt het mooi. Misschien heeft het iets met mijn bolle grote borsten te maken. Dolly Parton is er niets tegen. Ik kan bijna in mijn bh's logeren", vertelt Katja Retsin in Story.

Bij de vragen van Sabine Hagedoren als vakleraar in De Klas van Frieda over diepzeeduiken had Katja Retsin de grootste pret, zeker toen ze nog een ballon mocht opblazen op een snorkel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten