maandag 7 januari 2013

Weervrouw Sabine Hagedoren met nieuw kort kapsel in het VRT éénweerbericht van 12-11-2010


Weervrouw Sabine Hagedoren met het VRT één weerbericht van 12-11-2010.

Verschillende plaatsen in Vlaanderen dreigden dit weekend door de aanhoudende regen te overstromen. De hulpdiensten habben zaterdagochtend nog niet veel oproepen gekregen, maar dat veranderde in de loop van de dag. Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelde het vele water ruimschoots op tijd.


Dit weekend viel er tussen de veertig en de zestig liter water per vierkante meter. Zaterdag regende het  onophoudelijk waardoor er overstromingsgevaar dreigde. "Een normale maand november is goed voor maar zo'n zeventig liter neerslag, in een hele maand. Bovendien heeft het de voorbije dagen zoveel geregend dat de grond nu al verzadigd is, waardoor het water niet meer kan wegtrekken in de bodem. Al het water komt dus in beken en rivieren terecht, met alle gevolgen van dien", aldus VRT-weervrouw Sabine Hagedoren.


Door de onophoudelijke regen tot zondagmiddag- dreigde op verschillende plaatsen in Vlaanderen overstromingsgevaar. Dat leidde in de bedreigde regio's tot een stormloop op zandzakjes. Ook hadden al enkele wegen en tunnels te kampen met wateroverlast.

'Er viel dit weekend tussen de veertig en de zestig liter water per vierkante meter', zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren die vreesde dat het zaterdag zo goed al onophoudelijk zou regenen. 'Veertig tot zestig liter water per vierkante meter is veel, want een normale maand november is goed voor maar zo'n zeventig liter neerslag, in een hele maand.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten