zondag 8 januari 2012

Sabine Hagedoren panellid in Kwis Bingovision met Jo de Poorter


Hoewel haar drukke baan als weervrouw het deelnemen aan allerlei quizzen en spelletjes op TV moeilijk maakt, verschijnt Sabine Hagedoren zo nu en dan toch als goedlachse panellid in een kwis.

Op onder staande foto's en You Tube filmpje van 2-8-1997, is Sabine Hagedoren panellid in de VRT kwis Bingovision van presentator Jo de Poorter.


"Ik heb twee vrouwen en een man. U zal zeggen: 'Jo, dat is bigamie!'. Neen, dat is een spelprogramma. Met drie kandidaten."

Zo begon Jo de Poorter één van de uitzendingen van het quizprogramma Bingovision op TV1 met Sabine Hagedoren.

Eind jaren '90 werd bingominnend Vlaanderen wekelijks op de zaterdagavond geconfronteerd met een dergelijke opening en dito programma.

Naast het voorlezen van getallen op ballen voor de meespelende mensen thuis en in de studio, bestookte Jo zijn gasten, BV's zoals Sabine Hagedoren,  met algemene kennis- en actualiteitsvragen. 4 opmerkingen:

 1. jij bent geboren voor de micro, jup jup jup ik en nu vriend van Patrick Janssens, ik bedacht een leuze voor zijn verkiezingen en hij beantwoordt enkel met indead of inderdaad, een beetje verlegen misschiensk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste Bart,

  Een radarstation zegt U, het werkt zoals men een vlieger oplaat, het glas is maar half vol als het gevuld wordt. daarom moet men een signaal ontvangen van daarboven.

  wanneer men blind een glas vult doet men dit op de tast, men kijkt waar de vloeistof komt en stopt wanneer men de rand bereikt.

  Zo heeft Einstein ook zijn relativiteitstheorie bedacht, daar aftasting waar de limiet van de snelheid wordt benaderd.
  Maar nu zijn er theorien die zeggen dat einstein al lang langs empirische weg is gepassseerd, en dat er wel massa is als er iets vliegt met de snelheid van het licht. Volgens mij is het heelal oneindig en bestaat er niet zoiets als een big bang waarmee alles geboren is, een driehoek heeft met al zijn hoeken toch ook maar 180 graden, dan moet het glas gevuld zijn zoals de zon schijnt met een temperatuur van 6000 graden aan zijn oppervlak.

  Men kan alles relativeren, mijn gebuur Karel heeft een ceebeemast gezet en daarop een uil om de vogels af te schrikken, maar dit werkt niet omdat er niets beweegt, een vlinder toont zijn schijnoog waardoor hij op een roofdier lijkt ook maar soms open omdat er anders iets bestaat als gewoonte.
  En het is dat juist, gewoonte die radarstationnen en andere zaken doen passeren in de tijd. In de toekomst zal men het heelal op een andere manier gaan aftasten dan met radars en telescopen omdat die nog imperfekties vertonen die zullen worden opgelost door de tijd, de tijd passeert alles ook de relativiteit, en wat zegt wiki over tijd :

  Tijd kan na hoogte, breedte en lengte gezien worden als de vierde dimensie. Van een gebeurtenis kan gezegd worden dat deze na een andere gebeurtenis plaatsvindt. Een gebeurtenis vindt plaats op een tijdstip of moment. De tijd wordt wel gezien als een opeenvolging van tijdstippen. Daarnaast kan bepaald worden hoe lang een gebeurtenis na een andere plaatsvindt. Het betreft dan de tijdsduur tussen twee tijdstippen. Tijd is het begrip waarmee deze volgorde en duur worden beschreven.

  Tijd volgt uit het axioma van (of ligt zelf als axioma ten grondslag aan) oorzakelijkheid. Dat wil zeggen dat we tijd alleen kunnen definiëren als we het bestaan van oorzakelijkheid erkennen, of andersom, dat oorzakelijkheid alleen in termen van tijd kan worden gedefinieerd.[bron?]

  vele groetjes en nog veel kiekplezier,

  Patje, pseudowetenschapper of relativist

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zij dronk ranja met een rietje
  Mijn Sophietje
  Op een Amsterdams terras
  Zij was Hollands als 't gras
  Als een molen aan de plas
  Ik wist niet wat ik moest zeggen
  Uit moest leggen
  Iets wat Cupido wel weet
  Dat ze mij meteen iets deed
  Meteen iets deed

  refr.:
  Ik zag meisjes in Parijs en in Turijn
  In Helsinki, in Londen en Berlijn
  Waar ik op de wijde wereld was
  Zij mochten er wel zijn
  Maar de mooiste van de mooiste is Sophie
  In de liefde is zij zeker een genie
  Want een meisje als Sophietje is een lentesymfonie

  In haar stem hoor ik een liedje
  Melodietje
  't Is een liedje met een lach
  Dat ik hoor sinds ik haar zag
  Sinds ik haar zag

  refr.

  Zij dronk ranja met een rietje

  BeantwoordenVerwijderen